2010 m. sausio 11 d., pirmadienis

Tatuiruotės akyse

Tarp JAV kalių paplito nauja mada... darytis tatuiruotes akyse, nors tai labiau primena į akių obuolių nuspalvinimą negu įprastas tatuiruotes, bet atrodo tikrai įspūdingai. Toks akių spalvinimas buvo įprasta procedūra pacientams patyrusiems akių traumas, bet nuo šiol tai naujas neįprastas būdas būti išskirtiniam.
Visas procesas atliekas plona adata, ja badomas akies obuolys ir mažomis dozėmis sušvirkščiami dažai į vidurinius akies obuolio sluoksnius. Įdūrus tuputį giliau - pacientas apanka, nepakankamai giliai - dažai išsisklaido ir akies spalva nepakinta. Pati procedūra nėra labai skausminga nes akyje nėra daug nervinių atšakų. Tiems, kuriems buvo atlikta ši tatuiruotė teigia, kad po procedūros jie jaučiasi lyg akyse būtų koks svetimkūnis, bet pati rega nenukenti. Kartais pasireiškia šalutinis poveikis ir akys pradeda pūliuoti, dėl to yra lašinami antibiotikai. Norint nuspalvoti vieną akį prireikia iki 40 dūriu adata.
Štai video kaip patys kaliniai pasakoja apie šias tatuiruotes ir kodėl jie prisiruošė jas pasidaryti:


Jei įdomu kaip atrodo tokios procedūros, štai nuotraukos iš pačios pirmos akies spalvinimo operacijos „kūno modifikacijos“ tikslams.








Taip pat ir video kaip yra daroma ši tatuiruotė (ne tam pačiam žmogui ir jau nebe pirma pasaulyje):



Na kai jau susipažinot su jauna mada, linkiu sėkmės darantis tokias tatuiruotes :)

1 komentaras: