2009 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Plants vs. Zombies


Pamenat praeitais metais išėjusį žaidimą World of Goo, ar šių metų pradžioje išėjusį Braid, tie žaidimai buvo unikalūs ir įdomūs. O visai neseniai, beieškodamas kažko panašaus į minėtuosius žaidimus, atradau dar vieną panašų žaidimuką Plants vs. Zombies. Žaidimas yra apie augalus kurie kovoja prieš zombius ir gina nuo jų namus. Žaidime reikia statyti augalus taip, kad jie visais į manomais būdais galėtu sustabdyti zombius (kiekvienas augalas yra unikalus ir atlieka skirtingus darbus). Jis atrodo gan vaikiškas, bet yra įtraukiantis ne ką mažiau nei kiti žaidimai, kol kas perėjau jo labai nedaug, bet vis vien nusprendžiau su jumis pasidalinti įspūdžiais.
Kaip ir ant visų tokio žanro žaidimų rezoliucijos nelabai kaip ir pasirinksi tad tiems kas turi didelius monitorius patarčiau žaisti „Windowed“ režime.




Štai kaip atrodo pagrindinis meniu, Pačioje pradžioje galima spausti tik „Start Adventure“, šiame režime galima pereidinėti žaidimą ir atsikovoti kitus režimus. Kol kas aš nieko neatsikovojau tad kaip matote kiti trys režimai užrakinti.



Žaidimo pradžioje yra trumpas apmokymas, jis nėra sudėtingas ir greit praeinamas.
(1) Augalų kortelės - užvedus pele ant kortelės rašoma kiek „Saulių“ („Sun“) reikia, kad galėtum užauginti tą augalą. Paspaudus kairiu pelės mygtuku, pasirenkamas augalas. Pačioje pradžioje jūs jų turite tik vieną, vėliau galima susirinkti daugiau.
(2) Augalas - pasirinkus augalo kortelę galima sodinti augalą. Jį galima sodinti tik ant žolės. Pasodinto augalo žaidimo pirmuosiuose lygiuose panaikinti negalima.
(3) Saulės (Sun) - už jas perkami augalai.
(4) Žoliapjovė - kai zombiui prasibrauna pro augalus, jūsų paskutinis šansas žoliapjovė, ji pravažiuoja visą eilutę, ir joje išžudo visus zombius, po to tos eilutės jau niekas nebesaugo.



Žaidimo metu dažnai nukrenta saulės, jas reikia rinkti, kad vėliau galėtumėte sodinti augalus. Viena surinkta saulė duoda 25 „Sun Points“. Kad pasodinti pirmą augalą reik turėti 100 tų taškų.


Išžudžius visus zombius gaunama nauja augalo kortelė. Šiuo atveju tai Saulėgrąža, pasodinus ją gaminasi daugiau saulių. Saulėgrąža kainuoja 50 „Sun Points“.






(1) Žolė - kaip matėte pačioje pradžioje žolės buvo tik viena eilutė. Pereidinėjant jos atsiranda daugiau.
(2) Augalų kortelės - su kiekvienu pereitu lygiu jūs gauna po vieną kortelę, kiekvienas augalas turi unikalią savybę.
(3)(4)(5) Augalai - (3) augalas šaudo ir žudo zombius, (4) augalas gamina Saules, (5) augalas atstoja skydą, jis skirtas užlaikyti zombius. Pasodinus augalą, kitą tokį patį galima sodinti tik kai praeis tam tikras laikas po sodinimo, kiekvienam augalui būdingas skirtingas laikas.
(6) Zombiai - jie puola jūsų augalus, paprasti zombiai yra silpni ir lėti, bet kiti gali turėti šarvus skydus ar ginklus, kas juos padaro stipresnius.


Žaidimas nėra nuobodus ir monotoniškas, karts nuo karto būna išskirtinis lygis, pvz. šiame jums reikia mėtyti šias rusvas daržoves (art tai vaisius, net nežinau kas čia) ir daužyti zombius kaip kėglius. Jos mėtomos spaudžiant ant kortelės esančios viršuje ir pasirinkus norimą langelį, su kairiu pelės klavišu. Kai kurios daržovės pasitaiko sprogstančios, pataikiusios į zombį, nužudo ne tik jį bet ir aplinkinius zombius. Taip pat nuo šio lygio jūs jau turėsit kastuvą kurio dėka galėsit iškasti jau pasodintus augalus.



Surinkus daugiau nei šešias korteles, atsiranda galimybė rinktis kurias naudoti žaidime, o kurias ne.

Tai tiek. Šiuo momentu neesu perėjas daugiau šio žaidimo. Kad sužinotumėt išsamiau apie šį žaidimą siūlau pažiūrėti šiuos video:



Žaidimą galite nemokamai pasisiūsti iš:
Linkomanija.net (bus reikalingas LM „accountas“, o registracija tik su pakvietimu).
Torrent.lt (bus reikalingas TRL „accountas“, o registracija kiek žinau tik su pakvietimu).

Žaidimą galite nusipirkti iš:

Amazon.com


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą